Комплект от канап за дома – част 3

Здравейте с днешна дата!

Сега ще ви покажа още няколко неща, които могат да стоят както в кухнятя, така и в хола.

 

 

Първото е поставка за кухненска ролка. Тя определено е за кухнята, но ако правите нещо в хола /като мен, аз там си изработвам нещата/, може да бъде до или върху малката масичка там. Поставката е изработена от картон, зебло, филигранна част от канап и украса от много цветя, листа и камъчета. Отдолу отново има фоамиран в син цвят, за да е в тон с останалата част. Отпред е оставен отвор, за да може да се издърпва хартията от ролото.

 

 

Следващото е бонбониера. Тя може да стои както в кухнята, така и в хола. Има капак /за да останат все пак някакви бонбони ;)/  и е много богато украсена отгоре и отстрани. Вътре стените са облепени с бял фоамиран, както и дъното, но там е син. Избрала съм да сложа вътре фоамиран от хигиенична гледна точка /почиства се лесно/, пък и да е дълготрайно. И освен това е много приятно на пипане, мекичко. Така че, даже и свършат бонбоните, пак да ти е хубаво да я гледаш и пипаш.

Третият предмет е фруктиера. Тя е направена само от канап, и то от по-дебелия. Ако обикновеният е с диаметър около 1 мм, този е 2-3 мм. Нарочно съм сложила от втория, за да е по-здрава и устойчива. Много е красива, надявам се и да издържи дълго време.

IMG-620efce21ca231754d5edc37e0a3b749-V

 

 

И последното, което ще ви представя, е ваза с цветя. Е, тук падна голяма играчка. Първо вазата – тази плетка ми отне два дена. Много пипкава работа, първо да я оразмериш, после да я оплетеш, изчакваш малко да изсъхне, ама малко, за да остане еластична и да може да се огъне в желаната форма. След това – калите и многото листа към тях. И накрая – самите цветя. Както виждате, доста са големи, всяко се състои от по шест листенца – три малки и три големи, перли за тичинки, и на всяко по още две дълги листа. Та, като направя една рекапитулация, само за тази ваза с трите цвята вътре ми е отишла поне седмица време за изработката.

 

 

Но това е, поне резултатът е налице. Красиви и функционални предмети, които ще освежат кухнята или хола ви.

 

Пазете се и бъдете здрави!

Scroll to Top