Комплект от канап за дома – част 4

Привет, привет!

Днес ще ви покажа малко персонални нещица. Специално направени за снахата и сина.

Първо – снахата. За нея направих една шестоъгълна кутия за бижута, но после видях едни кукли от канап в нета и реших да  направя и за нея такава. Е, да, ама кукла за голям човек, малко не върви. Затова реших да я комбинирам с една кръгла кутия под куклата, в която да си слага разни неща. Така май се получиха две кутии за бижута, ама както е казал Мечо Пух, колкото повече, толкова повече.

Шестоъгълната кутия е направена от картон и канап. Вътре е оцветена с акрилна боя /синя, естествено/ и после лакирана. Отвън е облепена с бял канап и украсена с плетка, цветя и много заврънтулки от цветен канап. Както и много камъчета.

Другата, кръглата кутия под куклата, е направена по подобен начин. С тази разлика, че ако на другата кутийка капакът се сваля целия, то на тази е свързан за основата и залепен за куклата. Сега две думи за самата кукла. Направена е от стиропор за глава, хартиени тръбички за тяло и ръце и зебло за роклята. Малко картон за чантата, панделка и мъниста по роклята, перли в косата и навсякъде…И разбира се, канап, този път избелен. Получи се голяма кокетка, не мислите ли ?!

И още една украса – стъклена обувка, обвита с канап и украсена с рози и различни цветенца и листенца. Може да се използва като поставка за пръстени, гривни и обеци, но ….снахата си решава.

Сега за сина. Тъй като той обича класическа музика и свири на пиано /по-скоро на роял, че такъв има в къщи/, за него направих един органайзер с ключ сол и една нота, който да стои на нощното му шкафче. Има няколко кутии, в които да си слага разни неща. Той си решава какви J

Направих му и една малка, забележете малка, бутилка с вино. Той почти не пие, ама така, за кудош, му украсих тази бутилчица. С по-семпла украса, все пак е за мъж.

 

 

За днес толкова. До утре.
Желая ви всичко най-най-хубаво!!!

Scroll to Top