Нашия екип за момента е много малък. В него сме аз (Цветелина Тотева) и моята майка (Росица Кръстева).

За Цветелина:

По образование съм инженер Компютърни системи и технологии, но не съм практикувала специалността си от повече от 10 год. Последните години се занимавах с поръчки и доставки на дрехи, козметика и други от Англия и Германия, но прекратих тази дейност. Наложи се основно заради многото ангажименти покрай децата (имам 2 деца), в София се налага много обикаляне, за да се водят на курсове и тренировки. Една година работих с Вергиния Накова от https://trainingacademy.bg/, от която научих много.

Сега реших да се заема сериозно с това, да покажа на света творенията на моята майка, направени с толкова много любов и отдаденост, а не да се трупат по шкафове и да се подаряват само на роднини и приятели. Моята роля е да управлявам този сайт, да помагам в заснемането, качването и оформянето. Така че, за всякакви забележки по сайта, може да ми пишете на online@www.rosiartidea.com.

За Росица:

По образование е инженер и счетоводител. Все още действащ счетоводител пред пенсия, която очаква с нетърпение, за да се заеме целодневно с любимото си занимание, а именно – всякакви картички, кутийки, картини и какво ли не от хартия. А от скоро прави и кукли от плат, и то с такава любов, че като ги погледне човек и се усмихва, ей така.

Тя е готова винаги да изпълни вашите фантазии, така, както си ги представяте (затова е добре да бъдете многословни) с много прецизност, отдаденост и любов, както би направила за своите деца.

За всякакви поръчки, хрумки и идеи, може да пишете на Роси на e-mail: rosi@rosiartidea. com или да се обадите на телефон 0886 796 000.

А ето какво казва сама за себе си:

Исках да стана архитект. Е – не се получи. Реализирах се на друго поприще. Но любовта към рисуването и красивото остана. И си намерих ново хоби – квилинга.

„Запознанството“ ми с него стана случайно. Ама нали знаете – случайности няма. Толкова ме завладя, че колкото повече навлизам в дебрите му /вече 6 години/, толкова по-интересно и забавно ми става.

Много научих от интернет, но по метода на пробата и грешките сама си изработих собствени техники и нови неща, които ги няма никъде /или може би не съм попадала на тях – всичко е възможно/.

Но не това е важното. Важно е това, че със собствените си ръце творя красота. Започнах от елементарни картички, преминах през не толкова сложни неща, за да достигна до изработката на картини и 3D фигури.

Да – не съм открила Америка, но толкова е удовлетворяващо да направиш нещо сам, което освен теб, да радва и околните.

Ако и вие желаете да се научите да правите разни красоти с квилинг техника – заповядайте. Ще се постарая да покажа със снимки и видео как се правят различни форми с хартиените лентички. Ще ви открия и някои хитринки, които помагат много в работата. А освен да творите красоти, тази техника помага изключително много за справяне със стреса (а счетоводител без стрес няма!).

Вече пиша книжка с основните неща от квилинга. Доколкото знам, поне засега няма такава на български език. И ще се радвам много, ако ми помогнете с въпроси и идеи какво точно да включва. Ще може да я видите на сайта www.RosiBalinova.com