Азбука от … котки

Много обичам котки. Израснала съм с тях. Живеехме в къща в Ловеч, но баба имаше между 15-20 котки. Лятото бяха по двора, но през зимата живееха вътре. И така съм свикнала винаги покрай мен да има котки, че когато се омъжих си взех коте. И от едно, станаха две, та стигнаха до десетина, защото имаше и майки. И заедно с децата си гледах и котки. И те ги обикнаха като мен.
Обичам въобще животните, в момента храня няколко бездомни кучета от квартала. Но в къщи си имам коте. Бяха две, но сиамецът ми почина, след като 19 години бяхме заедно.

Та така. По тази причина всичко, което е свързано с котки, ми прави впечатление. И наскоро, ровейки из нета, попаднах на азбука, направена от котки. Обаче – английската азбука. Гледах, гледах, готина, ама не ми върши работа. Оставих я настрана, ама все нещо ме глождеше. И един ден седнах и сътворих българската азбука.
Сега някой ще ме обвини в плагиатство. И донякъде ще има право, ама само донякъде. Първо, защото не претендирам, че аз съм ги измислила. И второ, защото от оригиналната съм взела 13 букви, две са обърнати на 90 градуса, а останалите аз съм ги направила. Просто в нашата азбука има такива буквички като Ж, Ш, Щ, Ъ, Ю, които ги няма в другите азбуки с латински букви. И ми трябваше доста време, за да ги измисля и напасна така, че да са като останалите. Надявам се да съм се справила.

Пак казвам, идеята не е моя, но 15 от българските букви съм ги направила аз.

Ако на някой му харесат – да ги ползва със здраве. Ще се радвам, ако съм допринесла с нещо хубаво в този наш объркан /в момента и не само/ свят и съм ви накарала да се усмихнете.

Scroll to Top