Всички ще ви заобичат, ако им поднесете такъв коледен подарък

Подаръците, особено на Коледа, винаги се чакат с нетърпение, и то не само от децата. А какво по-хубаво от това, да направиш подарък със собствените си ръце, който да поднесеш на любим човек.

За децата може да изработим:

 Къща от картон с коледни лампички, който е един чудесен подарък за вашето дете. Изисква повечко време за направата й, вземайки предвид рязане, напасване, лепене, оцветяване, правене на ограда и разни други неща за двора, но пък когато е готова и пуснете лампичките да светят по нея, повярвайте ми, не само децата ще са впечатлени

Обикновено повечето детски подаръци се купуват, но не е лошо да измайсторим нещо и сами. Това могат да бъдат рисувани чаши, бурканчета или шишенца за сокове или с украса от полимерна глина.

А за по-големите можем да направим органайзери за бюро, но да са по-лъскави и коледни. Малките госпожици непременно да зарадваме с модерни чанти от зебло и канап.

Не трябва да забравяме и за лакомствата – всички деца ги обичат. Можем да направим шейни, обувки и фунийки, пълни с бонбони, шоколади и разни сладки изкушения. Давам ви шаблон за шейната.

За дамите може да направим:

– едни чудесни чанти от картон, зебло или плат и украса, които ще ги направят неповторими, вътре с огледало и гребен с перли

– свещници от ДВД, на които да сложите малки чаени свещички и украса от мъниста, перли и цветенца

– бурканчета за кухнята за подправки или свещи

– куфарче за бижута

– красиво украсени бурканчета с перли, мъниста, коприна и дантела за дребни бижута

– коледно украсени шишенца, с 52 късметчета вътре /по едно за всяка седмица от новата година/

– ръчно нарисувани чаши с определена тематика

А за господата ще измайсторим бутилки, пълни с шампанско, бяло или червено вино или твърд алкохол, които ще облечем по различен начин и съответно украсим.

– С канап и коледна украса

– Със сатен – готови за коледния бал

– В народна носия

– Като дядо Коледа

– Увити в креп хартия и съответно украсени

– Нарисувани, с декупаж или с полимерна глина

– Танк с бирени кенчета

– Роял с бонбони и уиски

Разбира се, можем да подарим и нещо съвсем различно, като цигулка или роял, направени с квилинг техника и поставени в красива кутия.

И към всички тези подаръци не забравяйте да сложите и една картичка, също ръчно изработена, и надписана собственоръчно с най-хубавите пожелания за Коледа и Нова година.

Когато отиваме на гости, е хубаво, освен индивидуалните подаръци, да има и подарък за дома. Това може да бъде някакво пано, поднос, картина, къщичка за ключове, чанта за вестници и списания или каквото още се сетите. Уверявам ви, че домакините ще останат очаровани. 

Scroll to Top