Чудни коледни украси, с които домът ви ще заблести

„За мен лично това са най-хубавите празници в годината, защото навсякъде около нас всичко свети, блести, навсякъде има празнична украса, която допринася за едно невероятно настроение и изживяване“, споделя Роси.
И нека не забравяме, че по Коледа се случват чудеса. Е, аз пожелавам на всеки да се случи по едно такова, макар и малко, чудо!

Ще започнем с коледната украса на дома, ще преминем през изработването на подаръци със собствените ни ръце и накрая ще ви покажа как оригинално да опаковате тези или други, закупени от вас, подаръци.

И така – караме поред. Започваме от вратата и коледния венец. После правим разни украси за дома, а накрая подреждаме коледната трапеза.

1.Коледен венец

Можем да го изработим по много начини – с естествени или изкуствени материали. Разбира се първото е за предпочитане. Използваме различни клонки, шишарки, изсъхнали цветя, играчки за елха и панделки.

Същите тези неща можем да използваме и от изкуствени материали – ефекта е почти същият.Е, няма го този очарователен аромат на бор, който се носи от естествените клонки и шишарки, но за сметка на това, можем да ги използваме дълги години.

2.Украса за дома

Клонче за врата – върху изкуствена клонка се слагат играчки, панделки, гирлянди от мъниста в цвета, който отива на вратата или стената
Пано – изработва се от вестници или някаква хартия, навита на тръбичка, увита след това с канап и накрая с гирлянда от мъниста. Залепват се така, че да се получат ромбове и в четирите края се слагат чашки, отново увити с канап и украсени с гирлянда. В чашките слагаме коледна украса, а на самото пано – пак някаква гирлянда или панделки.
Красиви подноси, пълни с клончета, играчки за елха и разни фигурки
Тук оставете фантазията ви да се развихри, защото и от най-елементарните неща може да сътворите такива красоти, за които сами не сте подозирали

И разбира се – елхата. Без нея накъде? Може да бъде естествена или изкуствена, зелена, бяла или цветна, но каквато и да е, тя винаги създава едно неповторимо настроение и очакване за нещо хубаво.

Давам ви шаблон за елхичка от картон, която украсяваме с борови клонки, шишарки, гирлянди и играчки.

Направила съм и 3D елхичка с канап, която е поставена в чашка, също направена с канап, и двете съответно украсени.

Свещници
От борова кора и шишарки плюс самите свещи /ниски, високи, цветни/. Ако не разполагате с борова кора, може да използвате картон, който да увиете с домакинско фолио. Залепвате свещта, шишарките, играчките, панделките, боровите клонки както за основата, така и едно за друго и се получава красив екологичен свещник с дъх на борова гора.

3. Украса на коледната трапеза

Винаги с трепет съм очаквала този момент, защото непрекъснато се опитвам да направя нещо ново, интересно и оригинално. И независимо дали около масата ще има двама или двадесет души, добре е тя да е украсена подобаващо, за да внесе необходимото настоение и уют.

Първо – клончета с панделки, които поставяме до приборите за хранене. Върху тях има поставени орнаменти, направени от блестящи пръчици с гирлянда от мъниста.

Салфетки – с коледен или новогодишен мотив, сгънати по оригинален начин.

Еленчета с блестящи рога, които може да се сложат в чашите или до тях.

Давам ви шаблон за листо на коледна звезда. Направила съм коледни звезди от цветно зебло, с по осем листенца и украсени с брокат, а тичинките са от големи бели и червени перли.

Добре е да се сложат и свещници и някаква украса в средата, която да бъде акцент на масата. Сега ще ви покажа как да си направите една такава сладка украса, която хем ще създаде настроение, хем ще ви подслади живота накрая на вечерта.

В някакъв поднос слагате пиафлора /гъба/, на която се забождат предварително направените бонбони от креп хартия в различни цветове и цветя – рози, маргаритки, анемони, кали. За да е по-богато, се слагат борови клонки, гирлянди, коледна звезда. Получава се красива, богата и най-важното – сладка, коледна украса, която пожелавам да си хапнете с удоволствие.Scroll to Top