Комплект от канап за дома – част 2

Привет!

Продължавам с втората порция предмети, изработени основно от картон и канап.  Днес ще разгледаме нещата, които най-често стоят на масата. А това са поставките за: хартиени салфетки, прибори, чаши  и пръстени за салфетки от плат.

  • Салфетник

Поставка за хартиени салфетки. Предната част е само от канап – филигранна изработка, наподобяваща опашката на паун. За разкош съм сложила камъчета в два цвята, с което да увелича блясъка. Задната стена е плътна – от картон и зебло, както и украса от цветен канап. Долната част се състои от зебло и фоамиран.

  • Поставка за прибори

Поставката за приборите е компактна и се състои от няколко части – високи и ниски. Това всъщност са консервни кутии, които отвътре са боядисани с акрилна боя и после напръскани с лак, за да са трайни. Отвън са увити с бял канап и украсени с панделка и камъчета. И отново всички са завършени с плитка от цветен канап. Всички са залепени върху кръгла основа, съответно украсена. Във високите могат да се сложат вилици, лъжици и ножове, а в ниските – солнички, клечки за зъби и др.

  • Поставки за чаши

Поставките за чаши могат да се използват както за стъклени чаши – за вода, вино, уиски, така и за чашки за кафе. Направила съм шест броя, но при необходимост могат да се изработят още.

  • Пръстени за салфетки

И накрая – пръстени за салфетки от плат. Разбира се, този вид салфетки се използват по-рядко, но пък е много красиво да бъдат сложени в такива пръстени. Отново са шест на брой, но винаги могат да се направят повече.

Scroll to Top