Мастър клас 1 – Торта от памперси

ТОРТА ОТ ПАМПЕРСИ

Подаръците от памперси са удачни както за бейби шауър, т.е. за бъдещи мами, така и за новородени. За това би било добре да се използват най-малките пелени – памперси с номер 1 или ако бебето е по-голямо,  номер 2.

Могат да се направят различни видове подаръци от памперси. Като започнем от най-универсалният – торта, минем през мотор или кола за момченце, замък или количка за момиченце, а също и въртолет, меченце или кораб. Важна е идеята, другото е въпрос на желание и търпение, за да се изпълни.

Важно уточнение: Тъй като подаръкът ни е прадназначен за малко бебе, желателно е да се работи с ръкавици, за да се запазят памперсите чисти. Все пак ще се ползват, нали?

В първият мастер-клас за подаръци от памперси ще направим торта.

За целта са ни необходими около 60 броя памперса, всеки от които се навива на руло и се хваща с ластиче. Така се правят три реда – подобно на блатовете на истинска торта, като всеки ред се увива с панделка в подходящ цвят. За основа за тортата може да се използва картон, изрязан на кръг с диаметър 30 см и увит с домакинско фолио или хубава хартия. Може да се използва и някакъв поднос – стъклен, пластмасов или метален, който после ще остане за спомен на майката.

В средата на „блатовете“ е добре да се постави шпула, увита също във фолио, която няма да позволява на отделните редове да се разместват.

Най-отгоре слагаме плюшено животинче – куче, коте, пате или друго, каквото ви харесва и цялата композиция увиваме в целофан. При желание, може да надпишете красива картичка и да поставите вътре в тортата. Връзваме красива панделка и подаръкът ни е готов.

Scroll to Top