ЗАМЪК ОТ ПАМПЕРСИ

Този подарък е подходящ за момиченце – за една малка принцеса и затова ще го направим в розово. Но ако желаем, можем да го направим в синьо и тогава ще бъде за един малък принц.

Необходими материали:

Навиваме памперсите и ги фиксираме с ластичета. Събираме на пет места по три памперса и ги увиваме със самозалепващото тиксо. Поставяме шиша между трите памперса от единия край, а от другия нанизваме единичен увит и украсен с тиксо памперс, на който отгоре е сложен картона във формата на фунийка. Така се получава кула на замък, като най-отгоре слагаме и знаменце. То се прави от самозалепващо тиксо и клечка за зъби.

Правим пет кулички от по четири памперса – три за основа и един отгоре. Слагаме ги по краищата на кутията и една в средата на задната стена. Единичните памперси подреждаме между кулите – като стени, а отпред слагам две двойки памперси и един единичен – за врата на замъка.

По средата слагаме плюшеното животинче, в случая коте, но може да сложите кукла или нещо друго. Добавяме картичката, една роза и увиваме всичко това с целофан, който връзваме с красива панделка.

 Нашият подарък е готов.