Мастър клас 4 – Mix Media – Картина

МИКС МЕДИЯ АРТ – ВЪВЕДЕНИЕ И ИЗРАБОТКА НА КАРТИНА

Светът на изкуството е разнообразен и необятен. От самото начало хората са се стремили да изразят себе си, своите вярвания и заобикалящия ги свят чрез способите на изкуството.

През 21-ви век всички форми на изкуство са открити и проучени. Това позволява на съвременните артисти да изберат начин за създаване на своите творения. Но за много изборът на един способ се оказва ограничаващ. Тогава се появява микс медията.

Микс медия арт е концепция, която се развива през 20ти век, когато артистите на постмодернизма започват да обвързват традиционните изкуства – скулптура и живопис.

Микс медия откриваме във всяка творческа работа, в която са използвани повече от един вид материали (медия).

Днес тази концепция се използва както от професионалистите, така и от любителите, които обичат да работят по проекти като колаж, направа на картички, дневници или книги.

Днес ще направим картина, която ще бъде подарък за майката на един кръщелник.

Използваме по-дебел картон, защото на него ще лепим доста неща, а и ще го боядисаме няколко пъти.

Първо, надписа „Честито свето кръщение“  ще го залепим на едно картонче във формата на цвете, за да се отличава.

Нашата композиция ще съдържа най-различни неща – копчета, елементи от бирен картон, дантели, панделки, мъниста, цветя, листа. Залепваме всички детайли с лепило или силикон и боядисваме  всичко с черна акрилна боя. След това започваме да оцветяваме отделни участъци с различни цветове акрилни бои – червена, синя, зелена,жълта, бяла, за да се получат интересни оттенъци. И най-много използваме златната боя. Тук, освен четки за рисуване, използваме и специални гъбички, с които се получава интересен ефект.

Scroll to Top